mandag 19. juli 2010

*Kapittel 12 - Hasse tar svømmeknappen

-Næmmeeen... Reeed! E du død?
-Ka da dau?
-Leve du?
-Ka faan! Klart æ levve! Ka faan...
-Går det bra? Ka har skjedd?
-Vetta faan...
-Du kan itj ligg her hele dagen vettu. No må du stå opp så fær vi ner å spise litt egg og sånt som du like.

Red forsøker å rive seg løs fra gulvet. Akkurat nå kjennes det ut som at kroppen hans er grodd fast i flisgulvet. Lilly nynner seg inn på badet. Hun synes dette er en fin start på dagen. Rett inn i dusjen og glede oh joy! Skummer inn håret for andre gang med sjampo som lukter ylang-ylang. Skyller og fyller på med balsam. Lar den få virke mens hun barberer legger og bikinikant. Skrubber vekk sololje og klor fra i går. Jammen det var litt av en dag! Hun husker ikke så masse, kun små glimt. Formen er på topp så hun regner med at alt har gått fint. Iallefall for hennes del. Men hvorfor ligger Redneck på gulvet helt alene? Hun gjør kjempestore øyne og forstår at han har måttet vært ute på egen hånd etter at hun sovnet. Dægger`n! Ladyboys! Hun løper ut på kjøkkenet og bøtter innpå en håndfull krisepiller og et glass vann. Gir red et par stykker og en mugge vann.

-Ka faan e derre slags pilla?
-Thaliandsk paracet! Sjå her, drikk herre no så ska du sje at alt blir så bra!

Red har dundrende hodepine og ånde som lukter dødt dyr. Han er svett i rørleggersprekken. Han svelger unna krisepiller og vann. Smakssansen er totalt fraværende. Han får akutt behov for chilli concarne eller noe annet skikkelig spicy cowboyfood. Sleper seg inn på badet og låser døra. Lilly kan høre magen hans formelig eksplodere der inne.

-Hærreguuud! Leve du?
-La mæ nu førr i hælvetta få skjit i fred!
-Ja ja ja ja jaaa... Seff! Æ går ned te bassenget og vennte attmed solsenger`n æ da...

Lilly finner det fornuftigst å evakuere. Et medlem av squirelboys (Les: ekorngutta som fortøyde hengekøya i kokospalmen) kommer ilende til:

-Good monin madame! Bettel today?
-Better today??? Oh... yes...

Det begynner å demre. Spydde hun virkelig her nede i går?

-Someting to dlink madame?
-Oh! No thank you. I don`t drink...

Ekrongutten slår seg på lårene og ler seg krokete.

-Vely, vely nice madame!

Var hun ikke en liten ufrivillig tur i bassenget også? Shitt! Hvordan gikk DET egentlig til? Ett glass med pina colada setter ikke en dame ut av spill på den måten. Det må ha vært noe mer som skjedde som hun ikke fikk med seg. Hun beklager gårdsdagen for ekorngutten og forsøker å forklare at det må være noe med vannet eller maten. Ekorngutten smiler pent og hun ber han komme tilbake med en cola.

Hun sitter tålmodig og venter på at Red skal gjøre entrè. Det går en halvtime og det går en time. Hun bestiller mat til dem begge. Hamburger og pommes frites går ned på høykant men Reds tallerken står fortsatt urørt. Den er nå lunken og hun tar mot til seg for å gå opp til bungalowen for å se om han har sloknet igjen. Hun drøyer i det lengste.

Red sitter naken og deprimert på sofaen og holder pungskinn og stell i den ene handa når hun kommer busende inn. Han reagerer ikke en gang på hennes entrè.

-Næmmen! Red? Ka har skjedd?
-Trur du faan ikke æ har fått infeksjon i såret?
-Hæ? Infekson? Nææ... Få sje? 

Han blotter mellomkjøttet og såret. Lilly ser ingen infeksjon. Red er knust.

-Det der e da itj nå infeksjon! Du har da bare klødd av ruren.
-Klødd av ruren? Ka faan! Satan! Har æ et åpent sår nu?
-Neida, det e da bare littegrainne rosa. Det har da grodd sjø.
-Grodd? Det har så satan mæ´kke grodd! Æ kjæm te å bli innlagt for amputasjon før vi har kommen oss heim!
-No overdriv du igjen, Red. Det der ser helt fint ut det.
-Fint? Du mein det?
-Ja, det der ser veldig bra ut det.

Red kler på seg "trøstetrynet" og stemmen antar en syltynn tone:


-Kan´kkje du smør mæ med sånn franske greier igjen? 


Red ser på henne med bedende øyne. Som om hun kan være så snill å redde livet hans i en krisesituasjon. Hun ser virkelig en redd liten gutt i de øynene. En som klamrer seg til mamma og som er livredd for å bli avvist. Moderhjertet blusser opp på innsiden av bikinioverdelen.

-Selvsagt kan æ DET. Skull da bare mangel.  Æ e jo her for å ta vare på dæ!

Lilly leter frem frankinscensen fra veska og drypper to dråper på såret. Hun gjør bittesmå sirkelbevegelser med pekefingeren over området. Red blir alldeles salig og lener seg tilbake i sofaen. Han ble litt døsig av den thailandske paraceten han fikk. Alt så nært som brannslangen er slapt. Den vokser seg stor og stolt gjennom handa hans og den blir umulig å skjule.

-Sjå der ja! Aillt i årn her ja sjer æ! 

Red blir svært modig og tar et solid tak rundt pølsa og gir den et par-tre drag.

-Fin? Hæh?

Han gliser salig. Han vil aller mest at Lilly bare skal skli ned på hele stasen. Han drømmer seg litt bort. Satan, det var tider før i tiden! Da han hadde selvtillit og alt var i orden. Da han var slank og hadde hår. Da hadde han fri tilgang på dåse hele året også. Dåsene forsvant i takt med håret. Han gliser fra sofaen og roper inn til kjøkkenet og spør om hun ikke synes den er noe fin eller om den er for liten.

-Joda, den e kjempefin. Det e itj DET som e problemet her. Den e itj for liten heller. Problemet e resten av daukjøttet rundt den der karen der som ikke virke! Du hate kvinnfolk, gjør du.
-Æ ælska nu førr i hælvetta kvinnfolk med heile mæ!
-Ja, det kan no så vær, men det må no vær på grunn av varmen eller fyllesjuka det da sikkert. Mer innestengt mann har æ aldri opplevd makan te æ altså!
-Ja, men Lilly! Har ikke du ønska dæ ridetur hele uka?
-Ja, på ellefainnta ja!
-Æ ber dæ nu med på en ekslusiv ridetur på nordlandselefanten Red! E´kke DET bra? Ikke hver dag du får et sånt fint tilbud, hæh?


Red blir vannvittig amorøs av den thailandske paraceten Lilly har matet han med. Hun forstår at mannen er beroliget og klar for å elske. Det er litt for tidlig på morgenen for Lilly, men nå vet hun iallefall hvordan hun skal få lurt han i bingen. Han skal bare ikke vite at det er hun som står bak. Han skal få æren av å føle seg som en ekte erobrer! Men han får det ikke gratis. Easy come - easy go. Menn har behov for å føle på erobringspotensialet sitt. Han skal få kjenne seg som en ekte kriger. Den gleden skal hun da ikke ta ifra han. Hun sitter nå med både kunnskap og makt til å bestemme når og hvordan det hele skal skje, uten at han har filla peiling. Men han skal få jobbe for saken.

-Få på dæ shortsen din no da darling, så går du ned å spise litt du å. Så finn vi på nåkka etterpå. Kanskje elefanta eller nåkka sånt.
-Ka faan! Du ska´kkje på nåkka ellefannt! Du kun ha fått ditt livs ridetur nu, men ikke faan om du sku DET. Nædda... Du ska på død og liv inn i satans i hælvetta på en jævla sjettn ellefannt!

-Ska vi fær på massasje da?
-Massajse? Ikke i hælvetta heiller om æ ska la den digre sugga voldta fingran mine èn gang te! Det ska du bare glæm!
-Ska vi færra på shopping da kanskje?
-Shopping? Ka faan slags shopping? Det nu førr i hælvetta bare å ta sæ en snartur ned på stranda så har du heile satans næringslivet rett i fanget!
-Ja, ska vi gå på stranda og sol oss litt da?
-Men æ ska nu vel førr i hælvetta et først!
-Ja ja ja ja jaaaa... Du ska få så my mat du bare orke!

Red spiser med begge hendene og to kjefter. Lilly sitter på bassengkanten og dupper tærne ned i bassenget. Hun hører tygging og svelging bak seg. Han slafser som en gris han der nordlendingen. Det sies at du kan se på hvordan folk spiser så ser du hvordan er er i senga. Hun lukker øynene og forsøker å koble lydene sammen med egne bilder på netthinna. Jøss! Fyren er en tiger!

-Tjena Lilly! Hur e leget?

Hasse kommer svingende inn i elektrisk rullestol med med morsjan på et stigbrett bak. Han har bandasjert det ene benet.


-Hei Hasse! Hei morsjan! Ka i alle dager som har skjedd med dæ da, Hasse?

Hasse blir ildrød i skallen og morsjan tar over samtalen.

-Hasse va lite klumsig med pilar... Ja-a, jag sejer det rett ut, Hasse-tasse ska inte leka med pilar. Hasse e gjort for at tenka, inte før at sporta!
-Morsjan...
-Ja-a! Men det seier jag dej lilla Hassegubbelure, du ska inte utfördra din egen finmotorik. Den e alldeles borta!
-Har du spilt dart da, Hasse?
-Ja-a...

Hasse trekker pusten og  vet ikke helt hva han skal si.

-Du sku nu førr i satan ha hørt mer på mor di, Hasse! 

Red gliser bredt og sitter akkurat nå med seieren og makten. Hasse blir ildrød, nesten lilla. Og han blir så stiv av sinne at det rister i kjakan når han snakker ut.

-Ja-a, snella Lilly... Du e på semester med et monster! Det skal jag bara våga  seja dej! Og kommer du levande ur det her semester`n, så skal du va lycklig!

Hasse snur rullestolen på et nanosekund og med morsjan på et stigbrett bak seg fyker de av sted på to hjul i svingen. Det blir litt ubalanse i overvekten. Hasse er så sint at han kutter svingen og det ene bakhjulet kommer utenfor kanten på poolen. De kommer et tørt lite plopp i det de treffer vannflata. Med ett ligger både morsjan og Hasse der og flyter mens rullestolen synker til bunns. Det blir et underlig skrål og leven og Lilly befaler Red til å hoppe ut for å redde dem. Han fnyser av hele opptrinnet og rasker med seg et par boksøl og går og legger seg i hengekøya mens personalet får æren av å trekke svenskene opp av bassenget. Red synes det er bortkasta energi å redde de to.

-Ka faan Hassetass! E det eksamen te svømmeknappen?
-Jæklar! Førbannade nordbagge!

Morsjan dasker Hasse over munnen med veska si. Han får ikke lov å være stygg i munnen så lenge hun hører på. Det er det samme som å påkalle selveste Lucifer og det skal vi ikke ha noe av. Sånne fulinger skal man holde seg unna. Og den fleskesvoren som dånglar i köyan kommer at få sitt straff!

7 kommentarer:

Artemisia sa...

Hæhæ..ja følger fortsatt med..:) Hvordan går det med Hasse??? Og blir det noe ridings?

=Anja sa...

Så bra du e te bake her ja,sjæf:0)

Sexy Sadie sa...

Veldig kult.

ilmy sa...

Hihihi, syns jeg ser Hasse ja :)

Må jo følge etter inn hit og lese hva som skjer på ferie!!

LillyCraft sa...

Arte: Hasse har fått betennels i tåa...

Anja: Jepps!

Sexy: Thænx! :D

Ilmy: Du er velkommen! :D

Redneck sa...

Ka i fan! Æ e jo en gris! :D

LillyCraft sa...

Red: Ja! DET e du faktisk!