søndag 18. juli 2010

*Kap. 11 - Fioler er søte, Lilly lige så

Ingenting ser ut til å gå som planlagt på denne turen. Hadde de bare hatt en plan i utgangspunktet, så kanskje de kunne ha fått til noe. Lilly burde kanskje ha sett på kartet før hun dro? Det er så mye hun burde gjøre som hun ikke har gjort. Hun har kanskje gjort mest av det hun ikke burde ha gjort. Hun fortsetter festen som planlagt, så får trompeten gå å legge seg hvor han vil. Hun er i strålende humør og vandrer übersosialt i sirkel rundt bassengkanten og prater med gud og hvermannsen. Hun rekker akkurat å kile et par småunger i bassenget før hun dumper ned på solsenga med iPoden godt stappet inn i øret. Hun glir inn i drømmeverdenen på nytt.

-Lilly! Ka du sei? Ska vi gå en tur på bar?

Hun forsøker å åpne øynene men øyelokkene vil ikke gjøre som hjernen befaler. Hun kan høre at Red er der ute et sted, men glir inn og ut av søvne. Red rister henne vel og lenge før det blir antydning til liv der inne.

-Ææhhh… jaaa… Ka e det?
-E du fette dritings?
-Hæ? Nei… Æ bare meditere…
-Ska vi gå på bar?

Lilly retter seg opp i solsenga og det svinger fortsatt godt i valsen.

-Ka si du?
-Ska vi GÅ PÅ BAR???

Hun forstår ikke helt hva som foregår og vil aller helst sove litt til. Hun reiser seg opp og faller ned igjen som en sekk over Red. Hun er på ett eller annet vis blitt mer eller mindre lam i begge bena og merkelig slapp i overkroppen. Så kommer kvalmen. Hun kaver seg unna og kaster opp i strandsandalene som står ved senga til Red.

-Åååhhh… sorry ass… æ vart bare så uvel…
-Uvel? I hælvetta! Ka du tru æ blir?

Personalet kommer ilende til med bøtte og Lilly kaster opp enda litt mer gul gugge og litt pizza. Det lukter sur chilli, hvitløk og parasolldrink. Hun får servert vann og forsøker å drikke det. Det kommer rimelig fort i retur og Red tar sjefsavgjørelsen om at dama skal i seng. De er nær ved å havne ufrivillig i bassenget for andre gang men det går med et nødskrik. Han tremser seg opp trappene med en livløs Lilly på rygg. Det er vanskelig å holde balansen med en halvdød Lilly på skuldra samtidig som han skal fiske opp nøkkelen fra veska hennes. Han får etter litt strev låst opp og slept Lilly opp i senga. I det han kler av henne de våte klærne lyder det sløvt fra madrassen:


-Det blir itj nå puling assa…
-Æ bli faan mæ å bli religiøs! Det finns faan mæ en Gud! Takk hælvetta!

Lilly slokner og blir totalt borte. Hun drømmer søte drømmer om å kysse Redneck så han blir alldeles myk.


Red på sin side er alldeles utslitt etter alt stresset. Faens til kvinnfolk! Tenk å ødelegge en hel dag på det viset? Han forsøker å fortrenge hvem som egentlig er skyld i det hele, men samvittigheten gnager på innsiden som en tysk torturrotte fra andre verdenskrig. Han er på ett eller annet vis nødt for å gjøre det godt igjen og går ut for å finne elefanter. Han kommer imidlertid ikke lenger enn til baren ved bassenget før han bestemmer seg for å ta et par stive til. Snuppene fra Star-Tour er i full gang med dartpilene og de stygge mannfolkene.

Selvsikkert dumper han ned på en krakk og bestiller noe brunt.

-Neeejjj!!! E det inte Red som er ute ensam i da`? Hvar för nånn stans Lilly taget vägen?

Hasse løfter høflig på hatten.

-Det ska du før i hælvetta ta sprengfart å skjit i! Korr har du mor di? Ska vi byitt? Lillyen e næstn dau.
-Jasså, sejer du det? Jaaa, jag tyckte jag hörde nåt om at du gjort en mycket heltomodig innsats i poolen i da´?
-Lillyen vart en smule svimmel, ja, hvess det va DET du tænkt på…
-Ja-avisst! Det e endog godt hon har dej med seg på semester, annars vet man inte hur det har gått med den bruden…
-Øhhh… jaaaeh… Det har du nu faan mæ heilt rætt i.

Red retter seg litt stolt og macho opp i ryggen. Blåser opp lungene og trekker inn magen for å vise sin manndighet. Anne-Mette kommer bort og spør om pojkarna vil va med ock spela lite pilar. De tviler litt et øyeblikk begge to, men så får de se de at den digre grønne russeren forlater åstedet og da er de enige. Samstemt nikker de og blir med. De trekker lodd om hvem som skal begynne og Hasse trekker det lengste strådet. Red blir sur og tømmer glasset med brunt brennevin og deiser det i bordet med et smell akkurat i det Hasse sender pilen av gårde mot målskiva. Han kvetter til og pilen går rett i veggen med bakenden og faller til bakken.

-Præææhææhææ!!! Det va et fint kast, eiller ka? Hæh? Hasse! Kom an! Norge-Sverige: 1-0!

Hasse snur seg med nesen i sky og løfter armen for et nytt kast. Han er uhyre oppmerksom men får problemer med å konsentrere seg om målskiva i det Red begynner å plystre på en gammel vals. Hasse senker armen og sender et stikkende blikk i Red.

-Hæh? Ka da? Du må da faan mæ sjå te å kast! Det e DIN tur!

Det blir musestille og Hasse hever hånden for tredje gang. Han sikter seg inn mot den bittelille røde rundingen i midten av skiva og gir håndleddet beskjed om å styre pila rett i mål. Pilen er iferd med å forlate håndleddet og Red gir svensken et primatbrøøøl en gorilla ville ha blitt misunnelig på!

-Wwooouuuæææææææhhh!!!

Pilen snurrer opp i lufta når Hasse skvetter til. Tar et par saltoer før den blir stående i en svensk stortå og dirre. Hasse blir helt utav seg. Hopper og skriker og sier at Red er gal og slem. At han skal fortelle Lilly hvem den egentlige Red er og at han kommer til å få sin straff i himmelen.

-Æ ska nu førr i hælvetta ikke dit! Hvæffal´kkje om DU ska dit! Det kainn du ta dæ faan på!

Hasse hopper av gårde på en fot bort til resepsjonen der han får en rullestol i sitte i. En nydelig thaijente ruller han av sted til legevakta. Han hytter med neven i det de de forsvinner rundt hjønet. Red slikker seg grådig om leppene. Han har satt øynene i rumpa på Anne-Mette. Hun snur seg og blikket flyttes opp til kløften. Stramme fine bryster disse ungpikene. Anne-Mette spør om de er interesserte i å være med på morgengym i morgen tidlig. Red hører ikke helt hva hun sier men svarer ja.

-Aa! Men da sejer vi det då. Klåckan åtta i morron bitti!

Han kommer til seg selv når han tenker etter på HVA som skal skje i morgen tidlig klockan åtta. Vanngym? Hva faen… Han skal da vel ikke være med på noe vanngym? Men så får han en lys idè om at LILLY skal være med på vanngym! Satan det hadde vært stas! Så kan han sitte å kulen med en øl, se på duvende bryster og skjelvende rumper. Han kommer til å få overdose av pupper og lår. Ja det blir definitivt stas!

Han gir fra seg et langt raaaap, klasker glasset i bardisken og sikter seg inn på hengekøya. Han marsjerer stivt mot køya. Styrer med armene for å holde retningen. I siste liten ombestemmer han seg og setter kursen brått mot høyre og retning trappen opp til det vakre hjemmet deres i toppen av et tre. Hun er nå søt og da, den Lillyen. Som bestilte så fin bungalow. Det er nesten sånn han kan tenke seg at hun bor hjemme i Norge også. I toppen av et tre! Klin gal. Han kan ikke tenke seg henne i noen A4-tilværelse. Hun er skikkelig nuts. Det var jo alltids et ørlite håp om at dama kunne fremstå som noe smartere in real-life, meneee… Han er ikke skuffet heller. Han har jo allerede opplevd mer på noen får dager enn det han har opplevd på flere år hjemme i snøkavet. Han kunne så definitvt ha fått betraktelig værre reisefølge enn dette. Han er vandt med sur svette og gammel tåfislukt fra arbeidskollegaene nede på verkstedet. Dette er en fin avreagering. Lillyen lukter fiol!

Han stopper midt i trappen for å trekke pusten, går på andre økt med stort mot. Han får låst opp døra og sesam-sesam åpne opp! Døren glir opp før og mannen faller til gulvet som en fallen soldat. Med sandalene utenfor og kroppen innenfor døra, sovner han så søtt og fredlig på magen.

Ingen kommentarer: