søndag 18. juli 2010

*Kap. 07 - Morgenstund

Lilly dormer i sengen og våkner av bannskap og fordervelse fra badet:
-Saaaatans i hælvetta føøørbainna svarte faen ailltså!
-Ka e det no da Red? E det nåkka gæli?
-Gæli??? Æ ska faen mæ si dæ ka som e gæli! AILLT e gæli!
-Du må da ta det litt med ro. 

Lilly stikker hodet inn på badet for å se hva som er så innmari galt.

- Æ sjer itj nåkka som e gæli æ?
-Æ ska førrtæl dæ ka såm æ gæli! Det såmm æ gæli e deinn her satans barbèrhøvvel`n! Trur du faen mækkje deinn e aillt førr sløv?

Red holder barberhøvelen opp forran nesen på Lilly så hun får se.


-Ja, men du må da ta å skift blad på deinn da. Det e no itjnå vær einn det da sjø.

Lilly svinser tilbake til soverommet. Monterer brystene i bikinioverdelen og retter på dem og forsikrer seg om at begge sitter på rett plass.

-Jammen no har æ da for svarte faen skjært mæ i pungskinnet med deinn her hælvettes mainnskjit`n, så skaden e aillerede skjedd!
-Å hærregud! Træng du plaster?
-Plaster? Koss i faen ska æ få plassert et plaster under pungen? Ka du mein?
-Ja du e no sikkert glatt og fin under der no da, så det ska no sitt godt det da.
-Æ ska da vel førr faen ikkje ha nåkka plaster! Det e 40 grada ute!
-Ja? Å så da?
-Ja? Æ blir da før i hælvetta sveitt i rævhåran! Så løsna plasteret og ska æ gå rundt med et satans vandrende plaster i buksa heile jævla dagen? Hæh?

-Nei, nei… æ vet itj æ nei.

Lilly er lettere oppgitt over en morgengretten Redneck. Sengene er ikke kommet noe nærmere hverandre i løpet av natten. Det hjalp ikke med mat og øl i går aften heller. Han ble kanskje litt sår over at hun sa feil navn i alt kaoset med elefanter og svensken og det hele. I dag er hun helt nødt for å gjøre det godt igjen på ett eller annet vis. De kan ikke ligge på stranda hele dagen heller. Red er solsvidd på den ene skinka og magen. Han må beskyttes for alt i verden. Hun vil så gjerne ut å ri på elefanter men Red er ikke i humør til akkurat det. Han hater elefanter. Og svensker.

-Ska itj vi fær på sånn munkeklyster i dag da Red?
-Munkeklyster? Ka faan du prata om di tuillfetta! Det heita KLOSTER førr faen! K-L-O-S-T-E-R!
-Jaja, samma DET da. Kloster da. Det står om buddhisme i brosjyren her. Æ trur kanskje det hadd vært nåkka fårr dæ det?
-Buddhisme? Ka faan! Kåffer trur du det?
-Sje her da ka det står: “Målet med buddhistisk praksis er å finne fram til en tilstand av stabil og varig sinnslikevekt, klarhet, vilkårsløs medfølelse og ubetinget glede.”
-I hælvetta heiller! Trur du æ bi å bli så førbainna GLAD av å gå i kloster? Ka faen ska æ dit førr å bli så glad førr? Æ blir glad av en runk og en øl! Træng da faen mæ ikke nåkka kloster!
-Ja, men…
-Det e´kkje nåkka “ja-men” DET! Ka du tru det bli å gå te hælvetta hvis æ fær i et sånt kloster og bli så jævla førbainna glad at æ ikkje bi å fær heim igjæn? Ka DA du trur det ska bli nåkka te hælvett!

Red fomler fortsatt med ulykkesstedet under pungen. Det svir skikkelig og blør masse. Han blir stille og begynner å tenke på infeksjonsfare. Infeksjoner i tropiske strøk er ikke å spøke med. I værste fall kan han miste hele pungen og vil søren ikke risikere hele ballestellet for hverken elefanter eller oransje munker i fjellet.

-Ska vi ri på ellefainnta da?
-Kom nu førr faen mæ ikke trækkanes med de der førbainna ellefaintan dine nu igjæn! Ska æ sitt å gnæg på pungskinnet på toppen av en elefainnt, så ska det nu før i hælvetta ikkje vær en skjetn skjit fra Thailand!
-Sorry at æ spurt da, men vi må da finn på NÅKKA? Ikke kan vi bad, for du e redd for farlige dyr i havet. Ikke kan vi sol oss for du e solbrent. Ikke kan vi ri på elefanta fordi du e redd for pungen din og ikke kan vi fær i sånn der kloster i tilfelle du blir glad. Kan du si mæ èn ting vi kan gjør, eller?
-Drekk åss fuill!
-Ja vel. Så GJØR vi DET da! Ska du ha nå speilægg først eller går vi rett på sprit`n?

Red fomler fortsatt med pungen sin.

-Ka i svarte faan! Ka æ ska gjør med her jævla punskinnet? Det svir nåkka så inni svarte hælveta!
-Kainn æ kom å sje, eller? Høres ut som pungen dingle i en tynn tråd her?
-Du ska faan mæ få sjå!

Red durer ut av badet med hele ballestellet godt gjemt inni handa. Det tyter ut litt her og der imellom fingrene, men elefantsnabelen er en trygt forvart hemmelighet inni der et sted.

-Sjå!

Red viser frem et bittelite sår på størrelse med et knappenålshode rett ved pungfestet.

-Men kjære vene da kis! Derre e da itj nå å ta på vei fårr?
-Ta på vei fårr? Ka faan! Det kainn jo bli infeksjona fra svarte hælvett i et sånt sår når man befinn sæ på sånne plassa stappa fullt med jungelapa og skjetne turista åver aillt!
-Ja, men kjære dæ da! Du ska da vel itj fær å sleng med pungen din i hytt og gevær? Ska du DET da?

Red svarer ikke og låser seg inne på badet for å furte i fred. Han får ikke nok sympati og er irritert på seg selv for at han i det hele tatt ble med den tullete kjærringa fra Trondheim helt til andre enden av jordkloden. Visst faen er hun søt, men hun er jo ikke klok på en flekk!

-Du kainn da ta på sånn Aloe Vera-gelè? Den lille grønne krukka æ kjøpt vet du. Deinn som står på badehylla.
-Du e faen mæ ikke rætt på en flækk!
-Ska no værra bra for aillt som har med hud å gjør det da.
-Ja, men du tar da vel førr faen ikkje på aloe vera med tigerbalsam på utstyr som har forhud! E du heillt forrykt meinneske?
-Ja, du si nåkka der ja… Æ fær ut å kjøpe frankinsece te dæ æ. Det e vidundermiddel sjø. Da blir det helt fint igjen.
-Ka DET e førr mainnskjit? Fransk essens?
-Neeei! Frankinsence! Det e sånn vi bruke når vi massere folk og dem har infeksjon i huden! Eller brainnsår og sånne ting. Det inflammasjonshemmende og tar bort svie og kløe.
-Greitt! Men det sei æ dæ bare, at du har å hold dæ langt uinna deinn hælvettas ormyngel`n av en satansvenske!
-Jaaaa-daaaa… Æ ska ikke snakk med svensken.

Lilly skal ut på egen hånd. Helt alene. Og kan ikke snakke med svensken. Da blir det bare baluba. Hun tupper innpå en tre-fire krisepiller for å holde hodet på rett kurs. Hun kunne tatt fler, men når hun kommer tilbake skal de drikke seg fulle og da er det smartest og ta det litt kuli med pillene. Hun gjør kyssetrut til seg selv i speilet på tur ut og synes hun ser riktig så snuppete ut i den nye solhatten. Hun kunne ha tenkt seg å byttet ut solbrillene med noe litt mer classy. Det blir litt i overkant mye gull med den nye hatten. Ting må stå i stil! Døra går igjen med et smell og Red kan høre klakkene hennes ned gjennom trappa til de forsvinner helt.

Han tar sjangsen og låser seg naken ut fra badet og går straka vegen bort til kjøkkenkroken for å finne isbiter og jack daniels. Isbiter ja! Det var en genial idè! Han kan jo legge isbiter på sårområdet! Han finner frem en ubrukt sokk og stapper tre isbiter i den og legger seg ned på sofaen med is under pungen i den ene handa og brunt brennevin i den andre. Det er litt problematisk å bake snus liggende på rygg med begge hendene opptatt, men han klarer det på uforklarlig vis. Dytter en god gammeldags general under leppa, tømmer glasset og lener seg tilbake til soffan og døser av. Han skvetter opp fra soffan og står omtrent i lufta når Lilly kommer tilbake med et brak.

-Ka faan! Kjæm du så fort? Nei seee på tøtta! Har du kjøpt dæ nye brilla? Få se? Ka fiiin du e!


Stemmeleiet går i en jevn oppadstigende kurve fra mørkt til helt tynt og lyst. Brennevinet gjorde susen på humøret.

-Men Red, sitt du her naken da? Har itj du klædd på dæ einnda?

-Æ har nu førr faen mæ veinnta på dæ te æ næstn daua av blodtap!

Red forsøker å stappe snabelen inn i handa sammen med isbiter og pung. Det blir litt vel trangt om plassen og snabelen tyter ut mellom fingrene. Den har krympet til en liten kongereke. Det er direkte flaut at Lillyen skal se utstyret i så dårlig forfatning første gangen hun ser det. Hun er sikkert godt vandt med mange elskere i den store byen hun bor i. Lilly bøyer seg ned for å se på ulykkesstedet.

-Ta vækk isbitan da, så får æ sjå.
-Ka du gjør! Satan æ blir å klikk i dobbelt vinkel hvis det svir! Du ska faan ikkje ha på nåkka hælvett på det såret! Det sei æ dæ bare! Å hvest kuken dætt av så e det bare å kast mæ på havet te haian! Da e løpet kjørt!

-Neida, det gjør itj vondt i det hele tatt. 

Lilly drypper et par dråper på mellomkjøttet og gnir det forsiktig utover. Red kniper øynene sammen og venter på den store smerten. Ingeting skjer. Ingen verdens ting! Ikke annet enn at Lillys fingre har en magisk effekt og han kjenner at det begynner å vokse inni handa hans igjen.


-Du har faan mæ rætt! Førr ein gangs skyld har du faan mæ rætt! De e faen ikke vondt! Det e bare satan så godt!


Red spretter opp og tar tak i begge ørene på Lilly, dytter solhatten vekk med nesen og kysser Lilly hardt i panna så de nye brillene deiser i gulvet. Han løper hoppende glad inn på badet for å kle seg. Ut kommer han med godlukt under armene og festgliset påmontert.

-Ka du sei! Ska vi ut å drekk åss foill æ å du, Lilly?
-Ja, du fortjene det etter det traumet her ja, Red.
Vurdert til: av 29 lesere

Ingen kommentarer: