søndag 18. juli 2010

*Kap. 01 - Romantisk sommerferie

Han er snart førti. Feit og ferdig har han vært lenge. Det er på tide den mannen får seg litt kos. Rett og slett god gammeldags KOS! Så jeg bestiller biletter til Thailand. Jeg vet han er sugen på det men han er alt for redd å reise dit helt alene. Verden er stor og Red er liten og redd. Han er redd han ikke skal komme seg hjem igjen. Det er jo så masse fine damer der og NOEN MÅ redde Red fra redselen! Tenk om han velger feil? Dame med kuk for eksempel. Eller enda værre: kommer hjem med ei gul lita tøtte som ikke kan en døtt Nord-Norsk!
Øynene går i kryss. Det er pupper over alt. Vrikkende rumper og dampende kjønn under minimale tøystykker. Solen står høyt og glovarmt på himmelen. Svetten pipler frem på nesen. Han gir fra seg et lite og oppgitt stønn i det ræva deiser ned på campingsenga.

-Dæven du Lilly! Gje mæ nu en kald øl før æ daue!


Han får pilsen i handa og Lilly betrakter den bleike kulemagen som ikke har sett sola siden den dagen han kom til verden. Kanskje var det ikke sol da en gang. Mest sannsynlig regnet det da også. Det har regnet hele livet på denne slitne mannen som durer ut med diselpurka hver morgen klokka seks for å holde sammfunnets hjul igang. Dette er en arbeidskar som har brent sjela si på damer. Han orker ikke mas og hælvett. Alt han ønsker seg er pulings, fred og et glass med noe brunt og isbiter. -Og snus. Ikke glem snusen! Det er en tilsynelatende umulig kombinasjon. Pulings betyr krig. Øl betyr fred.

Savnet av ømme damehender er presserende men det fortrenges i Nord-Norsk vinterkulde, slaps og tullinger på jobb. Denne mannen har store nok utfordringer fra før om han ikke skal rote seg borti enda fler. Han forsøker så godt han kan å holde damene unna men han kan ikke holde blikket unna damene selv. Noen fornøyelser må en ærlig og oppriktig arbeidskar kunne unne seg. Snuppene på Rema 1000 ruller på et indre filmlerret i hodet når han ligger å drar i snegla på soffan etter middagsluren.

Han ruller halveis rundt på siden. Han har ikke sovet på magen på lenge. Han har gått svanger med eks antall alkoholholdige drikker i flere år. Det er ikke mulig å sove på en kul. Det vet alle som har vært gravid. Slipper en sjarmerende fjert i det Lilly masserer inn solkrem med faktor 1001. Denne melkehvite Nordlandstrompeten kan fort bli forvekslet med en julegris hvis uhellet er ute. Omtenksomt stryker hun over huden. Treffer en muskelknute ved venstre englevinge og arbeidskaren stønner i blanding av velvære og smerte mens knuten blir massert vekk.

Lilly er håndtlanger og deler ut den ene iskalde ølen etter den andre. Hun sier ingenting. Myser mot den blå himmelen under en enorm solhatt og digre solbriller i gull. Bare deler ut etter hvert som behovet melder seg. Han snorker litt under stråhatten mens Lilly passer solfaktoren.Dæsjer på litt her og litt der. Hun vet han koser seg selv om han banner og lurer på hvorfor hun tafser hele tiden.

Red blir sulten og må støttes på veg til nærmeste matstasjon. Han banner og sverter når han får sand i sandalene. Han har faen meg sand over hele seg. Til og med i Speedoen!

-Ka faen e det førr plass du har tatt mæ med tell?

Lilly smiler vakkert og stryker han varsomt over hodet.

-No ska du få litt mat i magen, så ska æ bad dæ litt og vask vekk sanda mellom tær`n dine og stryk dæ på ryggen te du sovne. Det blir bra det sjø.
-Hælvetta ailltså. Ka faen slags kvinnfolk e du?
-Kjæm fra himmel`n æ vettu, Red. Finns itj nå mang sånne damer lenger. Kom så går vi å får åss litt mat. Ka du vil ha å spis?
-Kæm faen veit ka det e vi får å ete her! Æ vetta faen ka det betyr aillt det der chongpopsui, men æ gjer nu faen. Mat e mat!

Etter en lang og mørk rap er Red klar for å sove videre i en myk seng med hvite laken. Lilly sørger for at nøkkelen til hotelldøra er med hjem og at ingen gule damer med baller under skjørtet er med på slep. Mannen er snart førti og trenger ikke slike opprivende og traumatiske opplevelser nå. Det er snart tid for å reise hjem igjen til det kalde gufset fra fortiden. Det er deprimerende nok om ikke han skal ha med seg en posttraumatisk stressituasjon. Det vil vekke et grusomt sinne i mannen når tullingene på jobb spør hvordan han har hatt det på ferie.

Ingen kommentarer: