søndag 18. juli 2010

*Kap. 03 - I kampens hete

Små karamellaktige mennesker med kullsorte skjeve øyne og ravnsvart hår rusler rundt dem på stranda for å selge ting. Krukker med Aloe Vera, strandkjoler og klokker i alle varianter. Lilly får øye på en søt hjerteformet iskremrosa klokke med diamanter rundt urskiva.

-Nææ-æ! Red! Sjåååå… Sjå deinn supersøte klokka da! Ska æ kjøp deinn? Deinn blir kjæmpefiiin mot brun hud assa!


Et par lite entusiastiske grynt høres under stråhatten. Lilly vinker til seg damen med klokkene og med ett står det en hel landsby med selgere rundt Reds parasollrike. Kongen av Nord-Norge banner og sverter over å ha blitt vekket midt i siestaen og forsvinner for å gå og pisse. Han ble med på ferie for å slappe av, ikke for å bli bombardert med juggel av støyende mennesker som ikke kan si “R”.
Lilly blir veldig begeistret for den rosa hjerteklokken. Hun bare MÅ ha et minne fra ferieturen! Et slags kjærlighetsminne. Sånn i tilfelle det ikke blir noe sexy tur, så kan hun iallefall late som når hun kommer hjem. Bare sånn av at hun har NOE å skryte av på bloggen sin etter ferien. Hun kan for eksempel skryte av at hun fikk den av en høy og mørk herremann fra Sverige…

-Håw møtch fårr diss?
-Tlee hundle baht!
-Tree hundre baht? E du på styr da dame? Hundred?
-No, no, no… two hundle baht!
-To hundre? Nei gudamæ… Hundre and fifty?
-Oki, oki! Hundle fifty!

De bytter penger og Lilly jager banden videre. De vil selge mer men Lilly er blakk for i dag. Hun peker på den rød/hvite polkagrisen som står å kjøper øl i strandbua. Gnir langfinger, pekefinger og tommel sammen og viser at det er DER pengene er. De løper i flokk mot nordleningen. Samler seg som bier rundt en honningkrukke. Han snur seg, vifter ilsint med hendene og vips så er alle vekk.
Lilly bretter badehåndkleet pent utover strandsengen sin, sparker av seg sandalene og legger seg på rygg midt i den stekende sola. Lilly har vært i Solaruim på Flatåsen og tenker at solfaktor er for pyser. Hun finner frem flasken med kokosolje. Tømmer litt i hånden og stryker den utover magen med begge hendene og opp til BH-kanten. Mmmm… det lukter deilig sommerferie! Hun tar en runde til. Lukker øynene og tenker så deilig det hadde vært med massasje. Kanskje DET er en god idè? Ekte Thaimassasje? DET hadde vært noe for Red også det. Mens hun ligger der og gnir og drømmer seg bort kjenner hun at det skyer over. Det blir ikke kaldt for det. De er da tross alt i syden! Hendene glir sakte nedover mot trusekanten og bikinilinjen får sin del olje. Huden blir glatt og deilig å ta på. Hun løfter høyre kne og strekker foten ut og opp for å stryke litt olje på leggen.

-Løft den andre foten åsså no, så e utsikta heilt perfekt!

Lilly skvetter opp ser at det slett ikke er overskyet. Der står Red med et bredt glis og munnviker som ville ha møttes i nakken om det ikke hadde vært for ørene.

-Du din snik! Har du stått her å glana no ja. Gammelgris`n! 

Han dumper ræva ned på Lilly`s campingseng og Lilly blir skutt opp i været som en katapult så sololje og briller fyker rundt ørene på late turister.

-Hærreguuud da kis! Æ holdt på å fyk på sjøen. Du må da ta det litt rolig?
Hun retter på brillene og sjokket er iferd med å roe seg når hun kjenner en varm hånd stryke opp og ned på ryggen. Hun synker sammen som en sekk, lukker øynene og nyter de få sekundene med mannlig berøring.

-Du ha`kkje gnudd dæ på ryggen…
-Nei… Det e litt vanskelig det sjø. Arman strekk liksom itj te over aillt heller da.

Hun overleverer sololjen med kokos til de varme hendene. Dette har de så inderlig godt av begge to. Han har godt av å kjenne på noe annet enn en kald pils. Hun har godt av å bli tatt litt på av andre enn fastlegen. De blir helt stille. Tenker sitt begge to. “Ta det rolig. Ikke noe intimitet her. Hold avstand. Fare-Fare!” Men før Red får somlet seg til å åpne korken på kokosoljen står en blid herremann forran dem:
-Tjena, Lilly! Hur e leget?
-Æhhh… jo takk! Det va like før det vart helt fortreffelig… Red, du må hils på Hasse. Det va han som hjalp mæ med å bær baderingen din i går. Hasse, det her e Red. Lykkelig eier av ny badering…
-Red? Jasså… Han e iallafall fruktansvärt red på den ena sidan…


Red brummer noe uforståelig og forflytter seg hastig over til sin egen solseng. Man kan ane noe om forbanna svensker og ploppet av korka fra thailandsk øl som blir sprettet før han furtent synker dypt ned i solsengen og trekker stråhatten godt ned over ansiktet. Bare haketuppen og litt av pornsmultringen vises.

-Såg du va å vaka nedi vannkanten med ei snerten snelle i går, Hasse?
-Tack, tack! Jag skal överbringa beskjedet til morsjan. Hon kommer at bli jätteglad! Jag ock morsjan reser tilsammans på semester fyra gånger om året. Hon tycker om at ta mej bårt innimellan.
 Han retter seg opp i ryggen før han kommer med pansermeldingen:
-Det blir alldeles för mycket å tasla hemma tilsammans med morsjan hela tiden. Men nu måste jag åka tilbaks till hotellet. Morsjan behöver sine pillar til fasta punkt varje dag ock jag må se til at det blir så. Klockan e snart fyra!


Åh hærre jesus! Mannen går bare hjemme og suller sammen med mora si! Bye-bye holidayromance! Håpet om en hemmelig ferieflørt brast. Red er utilnærmelig og vanskelig å få has på og en liten svensk/norsk liten flørt hadde gjort susen om ikke annet. Å være solkremassistenten til en innestengt hissig nordlening med høyt blodtrykk og lavt blodsukker gjør en nervøs multikunstner frynsete. Fy flate for en gørr svenske! Han var ikke like kjekk som i går heller. Jaja, hun får heller slite med å få den harde nordleningen myk i løpet av turen alikevel.

-Ja, ja, Hasse. Vi snakkes da. Du får hilse morsjan!
Hasse løfter hatten og vinker med et smil og verdens mest positive stemme:
-Jajjamennsann! Hej då, Red! Vi sees!

Under stråhatten høres en urgrinete stemme:
-Ja det kainn du ta å drøm i hælvetta om! Førbainna tjyvsvænske!
-Ka du e så sur fårr du no da Red? Hainn e da trivelig hainn Hasse?
-Trivelig my ass. Sekkert en fin fyr førr dæ hainn der, ja. Sjer førr mæ dåkker to driv å “tasla hemma tilsammans med morsjan”. Det blir koselig!


Han raper langt og lenge så stråhatten rister.

-Det va godt ja Red! Det e bra du rape det ut, så blir itj magen så stor. Du har itj nok skinn te nå stør mage no. Ska æ gni dæ med solkrem?

Red gidder ikke svare. Han vet han har vunnet 1-0 over tjyvsvensken. Red har eget hus og en garasje full av biler. Ingen trasig “morsjan” i kjelleren og han kan åka til hotellet just när han vil det själv. Dessuten har han medbrakt egen solkremassistent. Han drasser da ikke rundt på mora si til evig tid heller. Navlestrengen er klippet over for lenge siden der i gården. Lilly tar i farten feil av solkremen med solfaktor 1001 og sololjen. Red får en herlig runde kokosolje over magen og en liten dæsj på haken mellom smultringbarten og underleppen.
Lilly senker sin vevre skikkelse ned i solsengen og dytter ørepluggene til iPoden godt inn i ørene. Hun forsvinner inn i Jarle Bernhofts verden: She just had to leave! And she couldn`t tell me why… Something `bout a place, she had to go, on her own… En trist kjærlighetshistorie som for lengst er passè. Jarle savner dama si som han er så utrolig glad i og han er redd hun er sammen med noen hun ikke kjenner og at hun ikke skal klare seg alene. Hun er redd spøkelser, noe Jarle ikke tror på i det hele tatt. Det er akkurat som om Jarle synger om Lilly. Lilly gråter nesten tårer av hele historien. Hun vil også savnes så det gjør vondt for noen.

Lilly kjenner tørsten melde seg og bestemmer seg for å gå til strandbaren for å hente litt limonade og kanskje litt frukt. I late drag reiser hun seg og ser forskrekket bort på Red sin glinsende kropp. Den skal ikke glinse i det hele tatt! Faen! Hun kommer på kokosoljen! Krise-krise! Unnamanøver! Her må noe gjøres! Hun får et lettere drag av hysteria. Hun finner skjelvende frem esken med superpiller fra i går og høgger innpå en håndfull. Hysteriet brer seg i kroppen og hodet går nesten i svart. På et blunk er pillene i full virksomhet og hodet begynner å virke igjen.

Hun rister litt på hodet og vinker til seg en dame med en bøtte Aloe Vera og peker på julegrisen på senga ved siden av. Lillys øyne er store og vettskremte. Hun holder høyre pekefinger loddrett forran munnen og gjør en sovebevegelse med begge hendene. Dama er musestille og titter bekymret på Red sin røde vom. Damen rister på hodet og heiser på skuldrene. Lilly gestikulerer febrilsk og forsøker å si at mannen må ha behandling FØR han våkner… De dealer litt i det stille og sammen smør de et tykt lag med grønn Aloe Vera-gelè over vommen og legger badehåndklèet over magen. Lilly betaler flere hundre baht og lusker slukøret bort til strandbaren for å kjøpe limonade.

I jøssenavn! SÅ masse forskjellige farver å velge i dag gitt! Baren er snarlikt et galleri med farver og fasonger over alt. Hele bare danser rundt i hodet og hun har vanskelig for å bestemme seg. Det er drinker med og uten alkohol. Lilly trenger ikke alkohol og velger limonade ut ifra farge og komposisjon på garnityret. Hun velger en flott gul og grønn drikk med rød melon hengende på glasskanten til seg selv og en hvit kokosgreie til Red. Lilly er opptatt av stil. Disse fargene matcher perfekt en ildrød kokosmage og grønn gelè. Komplementære kontraster ifølge fagspråket.

Limonaden er sirlig plassert på det lille strandbordet som skiller sengene deres. Lilly løfter litt på stråhatten og er spent på om han vil merke noe til kokosfadesen. Hun velger å late som ingenting og håper han ikke legger merke til det sånn med det samme.

-Re-ed! E du tørst?
-Hrmf! Ja, ka faen! Æ e bestainndi tørst! Næi du dæven! Se korr fine drinka du har handla!

Stemmeleiet forandres fra mørkt og surt til lett og lyst. Man kan ane et lite smil om leppene til den ellers så iskalde mannen. Han setter seg opp og slipper en skikkelig kongepromp.


-Ja, det må vær litt stil vet du.

-Ka.. i hælvetta… Koffer har æ badehåndkle på magen??? Æ tænkt nu æ sku bli litt brun åsså! Her e bare faen mæ grønt!

-Ja, men sola e sterk på den her tida av året vet du. Æ smurt dæ inn med nå vidundermiddel så du ikke skulla bli brent vet du.  Kjøpt det av ei av daman som for med ei bøtte med nå slag. Æ passe på dæ æ sjø. Sainnt ja?

-Ja-a, du Lilly… Det e faen mæ godt du e med å passa på!

Ingen kommentarer: