søndag 18. juli 2010

*Kap. 09 - Red tar ansvar

Mens Lilly og Red har vært på en misslykket barrunde på morgenkvisten, har personalet ved hotell- og bungalowområdet bestemt seg for å stramme opp og forsterke hengekøya til Red. Palmestammene har gitt kraftig etter og hengekøya ser mere ut som et håndkle i sanda under skyggen av plamlebladene. Når paret ankommer står tre thaigutter i hotellets uniformer: hvite T-skjorter og mørkeblå shorts å ser opp på de nærliggende palmene. De peker og roper og hoier og skriker og til slutt nikker de og er enige om løsningen. De binder et tjukt rep fast i toppen av  palmen som holder hodeenden på hengekøya. Den minste gutten klatrer som et ekorn opp en tykkfallen nabopalme med den andre enden av repet hengende som hale etter seg. Høyt oppe i palmen strammer han til slik at palmen i andre enden av tauet reiser seg som en stolt fallos. Han fester anordningen like under de grønne bladene og på et øyeblikk er han nede igjen. Samme prosedyre gjentas i den andre enden av hengekøya og vips så er køya klar for å ta imot Red. Lilly og Red står som fjetret med halvåpen munn og er mektig imponert over de flittige guttene.

-Så du DET da Red? Hærre jesus for en fart!
-Ja det va nu endelig godt dem fikk fiksa den køya. Det hadde ikke vært nåkka stas å ligge på flat mark! Ska tru kæm faan som har ødelagt deinn? Sikkert en feit Danske som har vært her mens har vært ute på tur!

Lilly kremter lavt. Hun tenker sitt med sier ingeting. Hjertet et stort og bløtt og hun vil ikke såre Red. Han er såret nok både på innsiden og utsiden. Red ER virkelig et følelsesmenneske, tenker hun. Stakkars, det må være slitsomt å gå med så masse undertrykte føleser inni seg. Hun vil vise omtenksomhet og gi han all den kjærligheten han trenger.

-Kossn går det med pungen?
-Ka faan førr slags mas det e om deinn pungen? Ka du går å tænka på deinn førr? Det e MIN pung, ikke DIN! Glæm nu førr i hælvetta deinn jævla pungen! Slutt å drøm dæ bort!

Når de kommer opp i bungalowen ser Lilly en nett liten brosjyre hengende med tegnestift på døra:
-Sje her da Red! Sje ka som står: “Star Tour arrangerer vanngym ved bassenget hver morgen kl. 08.00. Vi håper at dere vil finne tilbudet fristende og møter med et smil i morgen tidlig. Med vennlig hilsen Star Tours reiseledere.” DET må no vær nåkka fårr oss å det Red? Vi har da bare godt av litt trim vi vel? Kom litt i formen, så kjæm vi hjæm frisk og rask?

-Vanngym? Ka faan du trur æ e førr slags homo? Æ ska nu førr i hælvetta ikke på nåkka vanngym! Og ka i hælvetta, koss DU har tænkt å kom dæ opp te klokka åtte om morran? Hæ?

Red får plutselig øye på aktiviteter nede ved bassenget. Folk klapper og hoier og det er et underlig skrål der nede. Han gjemmer seg bak en busk plantet i en krukke på altanen og spionerer litt mellom det tette krattet av blader. Og hva ER det han får se? Slanke brunetter med lange hestehaler  i Star Tourkostyme og solcaps!

-Du dæven! Lilly! Kom hit! Sjå?

Han peker ned mot bassenget.

-Ka det e førr læven?
-Det e sånn der dart sikkert.
-Dart??? Spælle dæm DART i Thailand???
-Ja, dæm bruke da å ha sånne aktiviteta på hotellet av å te sjø.
-Ja, men ka faan! De der folkan i Star Tourkostyman? E de også med på det da eiller?
-Jaaa? Det e da dæm som arrangere det!
-E det de samme folkan som har vanngym å da kanskje?
-Ja, det e det sikkert.

Lilly synes han er passe treig i knollen og rusler inn til krisepiller. Hiver innpå en sju-åtte stykker nå som det ikke ble noen barrunde alikevel. Red kommer inn og henter en øl fra kjøleskapet. Popper av korka og spør om hun vil være med ned til bassenget for å bade.

-Bad??? Si mæ, skull itj du absolutt ha dæ en cowboystrækk i køya?
-Æ e ikke trøtt!
-Næ-hææi? Nei, men det e no bare trivelig å bad. Men kan du hjælp me å bær badedyran da?
-Ja, ka faan! Vesst faan ska æ hjælp Lillyen med badedyran! Men ka i hælvetta har skjedd med badeanda mi? Hæ? Kainn du førrtæl mæ?

Baderingen med andehode ligger helt slapp i en krok. Den ser temmelig bedrøvet ut der den ligger nesten tom for luft.

-Stakkars! Det e sikkert hull i den en plass da sjø. Vi finn sikkert en plass som har lappesaker i morra. Eller kanskje du har lyst på en badeball istedet? Du har vel kanskje litt mer glede av det kan æ tenke mæ?
-Badebaill? Javesst!

Red tenker at badeball er litt mer macho enn badeand. Han kan sikkert overvinne vannskrekken og plumpe ned i bassenget med badeball! Så lenge han når bunnen med begge føttene så er det ikke noe problem. Den kan med letthet “tilfeldigvis” kastes i retning snuppene i hvite og blå Star-Tourkostymer. Nå ser han virkelig frem til noen late dager ved bassengkanten.

-Duehhh… Lilly?
-Ja? Ka e det no da?
-E de´kkje sånn all-inklusive her på hotælle?
-Jooo… æ trur det ja…
-Jammen ka faan! Æ spare jo en haug med pænga på DET! Vi kainn jo bare ligg her ved bassænget om dagan og et og drekk te vi stupe!
-Jaaa… Men vi må no næstn fær på nåkka utflukta å vel? Eillefainntsaffari i jungeln te sånn der kloster eller ka det hete fårr nåkka?
-Du gjer dæ nu faan ikke med de dær ellefainntan? Vil du på ellefantsaffari, så ska du fårr i hælvetta FÅ sånn ellefantsaffari!
-Hæææ? Mene du det VIRKELIG? E det sainnt??? Ååååh guuud korr søøøt du e!

Lilly tar springfart og kaster seg om halsen på Red og kysser han på truten i ren henrykkelse.

-Øhh… no ska vi no´kkje overdriv heiller. Du fortjæna faan mæ en ellefantsaffari! Æ mein det! Kom så går vi te bassænget.

Red tar badedelfinen under armen og Lilly i den andre armen. Han er strålende fornøyd. Nå kan han prøve mobilkortet sitt og ringe hjem til mor for å fortelle at han har det fint på ferie uten å juge. Lilly har pakket strandbagen med badelaken, kokosolje, solkrem med faktor 1001, de nyeste bøkene fra Craft & Chiron og har en lett slagside. Med hatt og briller på snei rusler de ned til bassengkanten.

Red zoomer inn og prøver for første gang å få en lett oversikt over alle facilitetene på området. Bassengbar med servering av pizza, pommes frites og alkohol. Servitører som løper rundt og serverer drikke til gjester på solsengene og ikke minst de søte snuppene som spiller dart med tjukke tyskere og tjernobylgrønne russere. Fy faan dette blir stas!

De rigger seg til ved solsengene og Lilly smør ryggen til Red med solfaktor 1001. Plasserer stråhatten hans på den bare kula til den stoppes av ørene.

-Sånn! No e du klar for sommer altså!
Hun rigger seg til med badelaken på solsenga, stapper øreproppene til iPoden godt inn i ørene før hun lukker øynene og lener seg tilbake. Fomler etter kokosoljen nederst i strandbagen med venstre hånd men når ikke helt i. Ruller seg litt på siden og legger ikke merke til at høyre pupp sklir ut av BH-skåla så brystvorta blir hengende utenfor. Får fisket opp flasken med olje og begynner å gni seg inn på magen.

Red lister seg bort til baren for å kjøpe drinker. De skulle jo drikke seg fulle og Red bestiller fargerike drinker til Lillyen og noe brunt med isbiter til seg selv. Gin-Tonic er for pyser. Red er ekte nordlandscowboy og drikker brennevinet bart. Snuppene fra Star-Tour tuller og ler med småfulle tyskere og høylydte russere. Han tenker med seg selv at det er lett match å danke ut de ultrastygge mannfolka der. Visst er han skallet, iten og rund. Men STYGG? Oh no! Han er rene fotomodellen i forhold til de brautende oksene der.

-Hej! Jag e Anne-Mette ock e resledare från Star-Tour! Vil ni va med å spela lite dart med oss?

Red blir fullstenndig overumplet og mister nesten drinkene i farten. Hun der kan da vel neppe være mer enn 20 år? Og satan så søt! Anne-Mette blunker med store brune bambiøyne og lange øyevipper så han blir helt svimmel.

-Øøhh… javesst! Æ ska nu bære… øhhh… jah! Ætterpå!
-Ja-a! Ni e välkomna!
-Øhh… ja… god sommer!
-Hej då! Vi sees!

Red lusker tilbake til solsengene og ser at Lilly er godt igang med smøringen.

-Men ka faan! Ka du driv på med?

Lilly hører ingeting. Hun har Jarle Bernhoft på full guffe og repeat og befinner seg i sin egen verden. Red trekker ut den ene proppen fra øret hennes og roper ut:
-Ka faan e det DU driv på med?
-Hæææ? Æ sole mæ sjer du!
-Du ligg vel ikke her å flashe brøstan dine te gud og hværmainn?
-Hææ? Ka? Ååhh..


Lilly ser forskrekket ned på BH-en og får øye på brystvorta som ligger kant i kant med overdelen. Dytter den sjenert inn under kanten og later som ingeting.

-Unnskyld! Det va itj meninga å sjener dæ ailltså.

Red gliser bredt og synes det er helt vidunderlig flott å være på ferie med Lilly. Han angrer for at han var så kjapp med å få henne til å pakke inn bringebæra. Han kunne lett ha sittet der og beundret den lenge før hun hadde merka en skjit. Det begynner å vokse i shortsen når han begynner å tenke på hvordan det ville vært å hatt den imellom leppene. En bitteliten prøvesmak hadde vært noe!

-Drekk nu bære!
-Åååhh! Hærligheter! Har du vært å kjøpt drikke? Gudamæ så triiivelig! Næi no kose vi oss assa!

Lilly tar sugerøret i munnen og tar et skikkelig drag av drinken og tømmer nesten halve glasset i ett svelg. Hun blir skikkelig tørst av sånne krisepiller. Med ett stivner hun til. Øynene blir kulerunde og skrekken hugger i.

-Hærligheter! Det e jo alkohol i jo? Æ drikk da itj alkohol æ, Red!

-Javesst! Ka faan! Sku´kkje vi drekk oss fuill i dag?
-Jammen…
-De´kkje nåkka jammen det? Drekk nu fårr satan! No ska vi faan mæ kos oss!

Lilly blir helt ør i hodet og forstår at hun nå er rimelig ille ute. Hun har lasset innpå en haug med krisepiller og forstår at å mikse det med alkohol vil by på store problemer. Beroligende og alkohol får en salgs dobbeltvirkning der både vett og forstand blir borte. Det hadde vært greit med èn av dem i behold. Sist hun gjorde den fadesen endte hun opp naken på toppen av et flygel på Gol. Nå måtte hun virkelig skjerpe seg! Hun har ingen intensjoner om å gjøre Red forlegen på ferie i Thailand. Hun lener seg tilbake i solsengen og dytter øreproppen på plass. Hun tenker det får bli med den ène drinken. Så er det tilbake til thai-colaen igjen. Med lukkede øyne strekker hun seg etter glasset for en ny slurk. Setter glasset tilbake igjen og forsvinner inn til drømmemannen Jarle Bernhoft.

Det er en liten skvett igjen i glasset, men Red er snar med å helle over litt mer fra glasset med drink nummer 2. Hun kommer ikke til å merke forskjell. Hun skal bare ikke få muligheten til å lure seg unna. I dag skal de bli skikkelig fulle! I går skulle hun bestille elefanter, noe som gikk rett i dass. De skulle på fylla fra tidlig i morrest. Det gikk også rett i dass. Han er da en ansvarsfull fyr og er det noe han tar skikkelig seriøst så er det nettopp ansvar!

Lilly strekker seg etter glasset på nytt og tar en slurk til. Og enda en. Og sånn går det. Glasset blir aldri tomt. Red fyller opp med restene fra det andre. Lilly dvaler i solsteken og Red vinker på en servøtør. Gir tegn til at han skal være stille. Lilly sover. Han viser med fingrene at han ska ha ti nye drinker av samme sort som står på bordet. Han synes det ble litt tungvint å helle over fra glass til glass. Men det er viktig at hun ikke merker forskjell. Hun har fått leppestift på sugerøret og kommer garantert til å reagere hvis hun plutselig stikker et rent sugerør i munnen. Han tar ingen sjangser. Han er travelt opptatt med å flytte sugerøret fra glass til glass etter hvert som Lilly svelger unna.
Vurdert til: av 30 lesere

Ingen kommentarer: