fredag 30. juli 2010

Kapittel 13 Norge-Sverige: 4-1!

-Hooohoooiii! Hasse! Ka skjer? Fær dåkker hjem no???
-A-a! Jag måste hem!

Hasse peker på stortåa som stikker ut av bandasjen. Den er blålilla og iferd med å anta et sort skjær. Han har fått infeksjon i såret og det er fare for koldbrann. Hasse må hjem til Karolinska for å redde tåa. Moder`n er helt på villstyr. Hun har ikke fått middagsluren sin og fikk pillene for sent for andre gang på denne turen. Hun har dødsangst og er helt sikker på at Hasse snart blir både morløs og tåløs. Tre hundre Thaier løper som firvirra maur rundt rullestol, kofferter og svensker. De forsvinner i periferien i det Hasse løfter en siste gang på hatten. Lilly blir litt småtrist til sinns.

Han var hyggelig, Hasse. Hjalp henne ut av den ene knipen etter den andre mens Red lå å snorket enten det var på stranda eller i hengekøya. Sinnataggen kviknet riktignok til da han begynte å smake på sin egen sjalusi. Konkurranseinstinktet til den karen er jaggu sterkt! Sanndelig fikk han ikke ryddet svensken av banen til slutt.

-Red! Ree-ed... Vet du ka da?
-Ka? Ka faan?
-Hasse har reist hjem!
-Det va nu faan mæ på tide.
-Men Red, da... Hasse va da så trivelig han?
-Trivelig? Han va faan mæ´kke my trivelig! Det e nu førr i hælvetta´kkje trivelig å ha en jævla satans tosk henganes i hekken når det passa som dårligst! 
-Ja, men han har jo hjulpe mæ masse da.

Red reiser seg opp på albuene og ser dumt på Lilly.

-Hjulpe??? Ka faan han har hjulpe dæ med? Hæh? Han har hjulpe dæ med å ødelegg hver jævla gang vi har hatt det litt kos!

Red synker ned i hengekøya igjen. Under hatten er gliset stort og bredt. Endelig kan han puste lettet ut. Nå er det ferie på ekte! Ingen dustesvenske som henger etter reisefølget hans. 4-1 til Norge! Ren utklassing.

Nå er det fri bane og dama skal lures i bingen. Det blir ingen enkel oppgave. Hun kan jo ikke sjenkes i seng. Det ble jo et heller katastrofalt forsøk. Dama er jo helt nuts! Han får heller forsøke det trikset med de sengene. Nå er en hel uke av ferien gått bort i å holde svensken unna. Han må sørge for å få enkeltsengene sammen til dobbeltseng. Og det må skje fort! Nå må han vise handlingskraft. Dama må få elefantsafari til buddah i jungelen så det blir stille på den fronten. Han får be personalet om å lage dobbeltseng mens de er på safari. Det blir fint. Da får hun ri på både thailandske og nordnorske elefanter.

Lilly går opp i bungalowen for å finne frem badedyr og badeutstyr. Så kan tjukkasen bare ligge der å sove bort sommer`n. Hun finner frem kokosolje og krisepiller. Plasserer solbrillene på nesen og kysser til sitt eget speilbilde for å forsikre seg om at hun fortsatt er litt attraktiv. Blir stående en liten stund forran speilet og granske seg selv. Heiser opp øyenbrynene med en langfinger på hvert bryn for å se om det kanskje er på tide med en tur til kirurgen. Drar pekefingrene under haka for å stadfeste at drømmen om en ren kjevelinje som gir prinsessehake fortsatt er en utopi. Geiper til seg selv før hun smeller døra bak seg.

Hun ser nordlendingen stå å flørte med tuppene fra Star-Tour ved dartskiva. Det blir vanskelig å få sendt dem hjem. Han er søren meg bra sleip! Sikrer seg selv på alle kanter. Nå er hun helt alene og forsvinnende liten i den store verden. I ren fortvilelse sluker hun en sju-åtte krisepiller for ikke å ta til tårene. Hun skulle heller ha tatt han med til Egypt. Der er det vakre arabiske prinser på alle kanter og hun ville ha fått overdose av oppmerksomhet! Og han hadde vært trygg for damer. Ikke en gang damene på Star-Tour hadde hatt tid til flørting med en bleikfeit nordlending blandt høye, slanke menn fra Kairo!

-Ja-a! Men så seier vi så! Vattengymastik i morron bitti klockan åtta! Men e du seker på at du inte ska va med du också?
-Næææhhh... Det e ho Lilly som mase så inni hælvetta om den der træninga...

Han setter kursen mot resepsjonen for å høre hvor han kan bestille elefantsafari. Nå som svenskefaen er rydda av banen er det tid for å gi Lillyen det hun ber om. Han ser for seg Star-Tourtuppene, pupper og rumper som hopper opp og ned i vannet. Det blir en knall åpning på en perfekt dag for dem begge. Han får viljen sin på starten av dagen. Så gir han avkall på midten av dagen før han får den avslutningen han vil ha i dobbeltseng.

Dobbeltseng blir bestilt i resepsjonen og han får beskjed om å gå til et byrå litt lenger ned i gaten som arrangerer elefantsafari. Selvsikkert in style of Marve Fleksnes marsjerer han videre ned i gata og finner stedet for utflukter. Bestiller elefanter og får en liste med oversikt over tid og sted. Svipper innom resepsjonen og bestiller vekking til neste morgen. Denne ferien er jo helt perfekt!

Lilly dupper på en rosa krokodille i bassenget. Satan hun har fin rumpe! Den bare ber om å bli befølt.


-Lilly! Kom hit!
-Jaaa... Ka som står på?

Red bøyer seg ned mot bassengkanten og nesten hvisker henne i øret:
-Æ har en overaskelse te dæ...
-Hæææ??? Te mæ??? Gurimalla korr søøøt du e!

Red gliser bredt og forteller om vanngymnatsikk i morgen tidlig.
-Hærreguuud korr frekk du e! Synes du virkelig æ e SÅ feit at æ ska træn i ferien min???

Hun padler vekk og surmuler ut til midten av bassenget.

-Hey! Beibeh! Kom tebake!
-Næi! Ikke aktuellt!
-Jo! Kom nu førr i hælvetta tebake!
-Ska si dæ èn ting æ! Å det e at Hasse hadd rett! Du e en sleipsekk og direkte ond! Greit nok at æ e litt lubben ass, men hærreguuud da!
-Døøhhh... Æ ment det ikke SÅNN! Kom nu tebake. Æ ska si dæ nåkka...
-Ka mer du har å si da? At æ ser trøtt ut og at æ ikke har hake?
-Lilly... Du e da satan så søt! Kom nu...
-Kom sjøl hvis du tør. Trur itj du æ har forstått at du har vannskrekk og ikke kan svøm? Hæ? Ka slags fiskersønn e du da lissom? Som ikke kan svøm en gang. FJOTT!
-Menneeeh... ok... Æ kan ikke svøm... Kom nu! Æ har bestilt ellefannta te oss.

Red vifter med brosjyren. Lilly skvetter av krokodillen så solhatt og briller havner på snei. Hun forsøker å løpe bort til bassengkanten i vannet. Det går i heller seige steg men det er fremdrift å spore. Klatrer opp og kaster seg rundt halsen hans og klemmer puppestellet godt inn mot magen hans og gir han en saftig smellkyss med smak av klor.

-Hærreguud! E det virkelig sant?

Hun river til seg brosjyren og kan nesten ikke tro sine egne øyne. I et øyeblikk består hun av 100% ren lykke.


-Åh gudamæææ... ellefainntsaffari te buddah i fjellet??? ...turen går gjennom jungelen... Ska du virkelig ta mæ med dit? Hærligheter det har æ jo drømt om i hele mitt liv! Kanskje vi får sje apekatta å da?

Hun kaster seg om halsen hans og gir han en suss midt på truten og synes han er verdens beste reisefølge. Han ber henne gå å skifte til tørre klær. De skal feire. Han skal feire at svensken er borte og hun skal feire at hun skal få drømmene sine oppfylt. Han tar henne med til områdets flotteste restaurant. Og avslutter kvelden nede ved strandkanten. Der sitter de og ser på solnedgangen før de rusler tett-i-tett opp til bungalowen for å ta kveld.

Lilly gjør store øyne når dobbeltseng åpenbarer seg bak soveromsdøra.

-Reeed!!! Kom å sje da! No har dem gjort det igjæn!
-Gjort ka?

Han bråstopper. Hælvetta! De har jo fiksa dobbeltseng en dag for tidlig! Han blir helt i villrede men tenker fort.

-Ka faan! Ja, gje nu faan. Vi gidd ikke fløtt på derrane nu. Du ska´kkje vær redd, æ røre dæ ikke.
-Hæ? Æ det? Ka æ ska vær redd for? Det e no du som har hysteria for å ligg for nære ei dame da men...
-Æ e da førr satan ikke nåkka redd!
-Særlig!
-Nææ! Æ e´kke det!

De pusser tenner og kryper under hver sine lakentepper så likt at VM i synkronsvømming ville ha blitt misunnelig. De er så samstemte at de sovner i samme øyeblikk som hodene treffer puter. Gjør seg klare til å ta morgendagen med storm.

2 kommentarer:

ilmy sa...

Jeg sitter spent og leser og leser...

LillyCraft sa...

Ja, men kjæm vi av flekken? Oh no... :P