søndag 18. juli 2010

*Kap. 10 - Ikke helt som planlagt

Red drar ut den ene øreproppen fra Lilly`s øre for å få en tilstandsrapport på hvordan det går med dama.


-Korr det går? E du daua?
-Næææiii… Æ kose mæ…
-Du ska nu bære drekk!
-Nei æ tåle itj alkohol, æ. Du får drikk du som e godt vandt.

Lilly dytter proppen inn i øret igjen og forsvinner en stund til. Red sitter og betrakter synet av den smålubne trønderdama. Satan hun er deilig! Men han kan ikke sitte her å se for seg saker han ikke vil bli innvolvert i. Det er kun på ferie sammen og det får holde i massevis. Blir det noe mer enn ferie så blir det bare baluba. Kvinnfolk er verdensmestere i å krisemaksimere og overanalysere. Red begynner å bli en gammel mann og orker ikke mere mas. Han er snart 40 år og det får være måte på hvor mange ganger han skal gå på en smell. Han bøtter innpå øl og glemmer uheldigvis å flytte Lillys sugerør til neste glass. Lilly strekker seg etter drinken sin og tømmer siste rest av den sommergule drikken. Det putrer i sugerøret som en slags omvendt fis. Lilly kvinkner til og må tisse. Hun heiser seg opp på solsengkanten og får øye på alle de tomme glassene på bordet.


-Næmmen, Red! Har du drokke opp AILLT DET DER??? Hærreguud! 8 glass med drinka jo! E du riktig rætt?
-Øhh.. jah! Ka faan! Vi e jo på FERIE førr satan!
-Æ må på do å tiss æ assa.
-Ja, du ska no bære skjit å no med det samme du e der! Du får nu bære hæls avkommet!


-Hærre jesus! Du assa… Du får no sagt det å du ja!


Lilly reiser seg opp og hele verden danser plutselig karusell rundt henne.


-Hærligheter da, Red! Æ vart da så svimmel!

Hun deiser ned på solsengkanten igjen for å hente seg inn. Hun snøvler usammenhengende. Gliset brer seg godt i ansiktet på godeste Red. Yess! Yess! Yess! Han klarte det! Endelig fikk han dytta i kjærringa nok drikke. Han har lest om episoden på Gol der hun endte opp på glasslokket på flygelet i baren på Pers Hotel og ble utestengt på livstid. Dette blir gøy!

-Sku´kjje du pess?
-Joda, men du sjønne det atte…
-Ja? Gå nu å pess!
-Korr e doen hænne da, Red?

Red peker rett på andre siden av badebassenget. Hun reiser seg igjen og sikter seg inn mot toalettetdøren på den andre siden. Hun sikter og tar stø kurs rett frem og går i vannet med et klask. Hun forstår ikke det spøtt av hva som foregår og åpner munnen for å snakke. Hun fylles opp med vann og får panikk. Det går noen sekunder før hun faktisk forstår at hun er ute i vannet. Hun kommer opp til overflata igjen og får akkurat trukket pusten.


-Hjælp! Æ drukne! Hjælp!

Hun dupper under igjen. Red står hjelpeløst på kanten og vurderer om han skal hoppe etter. Han har vannskrekk og kan ikke svømme. Han ser Lilly`s hatt flyte og brillene dale tilbunns. Hun kaver og roper og er helt ut av seg. Han finner fram motet, tar sats og stuper uti vannet. Får summet seg og har jammen fotfeste i bunnen. Rister på hodet, tar tak i skjørtekanten til Lilly og får dratt henne inn mot seg.

-Si mæ! Ka e det egentlig du hell på med? E du itj riktig klok, eller?

Lilly er rasende og lirer av seg en lekse. Hun får fisket opp hatten og planta den tilbake på hodet.

-Ka da klok?
-Ja? Du ska da lissåm kom å redd med da!
-Æ har jo redda dæ førr faan!
-Ja men, æ tenkt no mer på sånn romantisk Titanicredning, en skikkelig heltetdåd… Så står du bare der på grunna å fiske etter skjørtet mitt? Din kåtsækk!

Hun slår med begge hendene i vannflata så vannspruten står. Hun er ilsint, våt og full. Hun må ha hjelp opp fra bassenget. Små thaier fra personlet iler til og drar henne opp på bassengkanten. Der blir hun liggende å hoste og kaste etter pusten som en hval på land. Red står som lammet. Han har pådratt seg et kraftig angstanfall der han står omringet av vann på alle kanter.

-Æ trur du e nødt for å bli med mæ på do assa, Red. Æ klare itj herre allein æ nei!

Han står med vann opp til navlen og forsøker å finne ord og en vei å få dem ut. Han må skjerpe seg så ingen oppdager den pinlige hemmeligheten.

-Ka faan! Ska du ha MÆ med innpå kvinnfolkdassen? Ka i hælvetta? Ka du trur DET ska bli nåkka te satan, hvess det kjæm ainna kvinnfolk innpå der å sjer en kar?
-Kanskje det blir litt action på dæ å da, hehehe… Bare koslig det sjø!

Lilly kniser og ser for seg en liten seanse der Red får en dask i hodet av veska til Hasses morsjan.


-Ja ka faan! Æ ska nu vær med, men æ har et problem…
-Problem? Ka slags probelm?
-Æ klar´kkje kom mæ av flækken…
-Ka eè me DÆ no da? Sjuk eiller?
-Ja! Nei! Jo… Rækk mæ nu førr faan mæ hainna di så æ kjæm mæ opp!

Lilly strekker hånda ut og han får akkurat tak i lillefingeren hennes. Det er nok til at han får tryggehten tilbake og kaver seg opp på land.

-Du dæven ka du skræmt mæ!
-Skræmt dæ? Ka fårr nåkka?
-Ja? Du kuinn nu førr i hælvetta ha drukna rætt forran synet på mæ!
-Hærreguud da Red! Æ drukne da itj æ da vettu! Æ som har svømmeknappen og aillt muuulig!

Red går motvillig inn på dametoalettet med Lilly i armene. Det lukter da faktisk blomster her inne! Det hadde han ikke ventet seg. Herredoen stinker som en septiktank! Kan ha tatt feil? Han har sett på youtube hvor jævlig det ser ut når fulle damer er ute og pisser. De pisser på seg og det renner over alt. Nedover lårene og fy og æsj! Null kontroll på strålen! Lilly må hjelpes av med bikinitruse, geleides stødig ned på toalettskålen, støttes under seanen og så skal prinsessa tørkes.

-Du må hjælp mæ assa! Æ klare itj herre allein!
-Ikke faan om æ tørka dæ i ræva!
-Jo! Du e NØDT! Æ kainn da itj gå rundt med tiss på mæ, vel? Kainn æ DET da?
-Æ har nu førr i hælvetta aildri før i heile mett bare liv tørka ei førbainna kjærring i ræva! Æ kainn det faan ikke!
-Joda, du bare baille sammen en baill med dopapir og drar fra forran og bakover! Akkurat no så e itj æ istand te å gjør det sjøl da sjø. Å da bare MÅ du gjør det! Æ sa det jo te dæ at æ ikke tåle å drikk! Du tvingt mæ te å ta den ene drinken, å no får du jammen mæ årn opp ja! Det får du ja!

Red gjør som Lilly sier, selv om det byr han imot. Han tar mot til seg, lukker øynene og lar det stå til. Det gikk helt fint! Han fikk ikke noe på fingrene eller noen ting! Stabler Lillyen på føttene og drar den våte og motvillige opp trusa på rett plass.

Lilly er godt plassert tilbake på solsenga strekker seg ut etter et nytt glass med sommerdrink.


-Stopp en halv! Du ska førr i hælvetta´kkje ha mer å drekk før du har spist nåkka nu, i sånn forfatning så DU e!
-Joda, bare en bittelit`n slurk gjør da ingenting. Bare trivelig det!

Red river drinken ut av hendene hennes før sugerøret møter nesen. Setter den demonstrativt med et smell tilbake på bordet. Han gir henne en tirade om å spise litt pizza og drikke et par kopper kaffe før det blir noen flere drinker på den fronten. Han bestiller pizza med hvitløk og chilli og får det servert under parasollen. Lilly fyller på med pizza og sikter seg sakte inn på dramglasset. Hun får seg en liten smekk på lanken. Red er steil og vil ha henne i nogenlunde shape før de skal ut på barrunden som han har gledet seg så fælt til.

Lilly raper lett og eim av pizza med hvitløk brer seg over solsenga til Red på et øyeblikk.

-Faan te kvinnfolk! Ka du rapa?
-Jaaa? Det gjør no faktisk DU å det da! Både titt og ofte har æ hørt. Men si æ nåkka da? Nei, det gjør itj æ nei. For æ regne med at du faktisk MÅ rap hvis du rape. Ellers hadd itj du gjort det. Å det e vel akkurat det samme fårr min del det vel? Eller har æ egne regla på det området æ, kanskje?
-Satan du e stor i kjæftn når du drekk!
-Akkurat no sitt æ faktisk å SPISE da…

Lilly strekker seg demonstrativt over bordet og rapper til seg drinken og sikter seg inn på sugerøret. Det treffer midt i høyre øye. Sklir en liten snartur innom neseboret før det treffer munnen. Hun slurper i seg en real mengde sånn for sikkerhets skyld. Sånn i tilfelle han skulle bli mallabarisk og nekte henne mer.

-Mmmm… Godt!
-Klokka e jo faan ikke mer einn midt på formiddagen og du e allerede drita fuill? Ka DET ska bety?
-Jaaa… Det e no hvæffal IKKE MIN skyld! Æ SA det te dæ æ, gjor æ! At æ ikke tåle derre. Æ klare itj å stopp heiller, når æ først har komme igang. No ska du virkelig får sje kossn æ EGENTLIG e! Æ, som går rundt å skjærpe mæ hele dagen, for å prøv å skli inn i samfunnet. Prøve så godt æ kan, gjør æ! Å bli akseptert. Men ka skjer da? Nææhhh… ingen verdens ting! Da e det vel like greit å gi faan da, e itj det DET da kanskje? No som vi e på ferie og aillt mulig? Ska itj vi på by`n? Ska æ lizzm værra helt edru æ da, mens du går på fylla og sjer på ladyboys i øyekroken, åsså ska æ bare sitta musestill ja kanskje? Særlig! Itj aktuellt heller! E det itj…

For første gang i historien er Red tom for ord. Han blir sittende å tygge litt på den tiraden. Det er ikke ofte han blir mållaus, men nå ble det jaggu stille.

-Du kainn færra å sjå på ladyboys sjøl, kan du. Æ ska no hvæffall på karaoke!
-Karaoke? E du fette gal?
-Ja, fårr tænk! At æ faktisk e DET ja! Å du har å bli med!
-Ja, æ ska nu hvæffal ikke på nåkka karaoke! Det kainn du ta dæ langt inni faan på!
-Det e da artig det vel? Folk som syng og kose sæ… Det ska æ ja. Det e stort i Kina og omegn det.
-Kina? Du en no vel førr faan ikke i Kina?
-Nei, men sånn i dalstrøka utafor sånn cirka! Eller innafor… Syns no æ sjer kinesera over aillt æ.

Red rister oppgitt på hodet. Han bestemmer seg for å drikke mer. Dette er mer enn hva han er i stand til å tåle.

Ingen kommentarer: